Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець відшкодовує працівнику оплачений ним попередній медогляд: чи оподатковується ПДФО

Реклама

Якщо юрособа-роботодавець за рахунок власних коштів відшкодовує фізособі-працівнику вартість попереднього профмедогляду, оплаченого нею до працевлаштування у роботодавця, то суму такого відшкодування включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу працівника як додаткове благо і оподатковують ПДФО на загальних підставах.

Водночас, не включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу працівника витрати роботодавця на обов'язковий попередній (до прийняття на роботу) профогляд такої фізособи, якщо перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам підпадають під дію Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 р. № 1645-III у відповідності до вимог пп. 165.1.19 ПКУ.

При цьому податківці Головного управління ДПС у Запорізькій області розповіли, що перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам та Порядок їх проведення та видачі особистих медичних книжок затверджені постановою КМУ від 23.05 2001 р. № 559.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини