Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ФОП – єдинник відкликати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування

Реклама

Посадовці Головного управління ДПС у Чернівецькій області пояснюють, що особливості обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку І - ІІІ груп описані у пп. 298.1.1 - 298.1.4 ПКУ.

Про обрання спрощеної системи оподаткування можна заявити під час держреєстрації створення юрособи або держреєстрації ФОП, держреєстрації змін до відомостей про юридичну особу або про ФОП, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідну заяву або відомості передають до податкової у порядку, встановленому Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 р. № 755-ІV.

Платник, нагадують податківці, може відмовитись від спрощеної системи оподаткування. Для цього за 10 днів до початку нового календарного кварталу/року слід подати до ДПС відповідну заяву (пп. 298.2.1 ПКУ).

Проте норми ПКУ не передбачають можливості для ФОПів відкликати подані ними заяви про застосування спрощеної системи оподаткування.

Хочете знайти практику правозастосування з актуальних питань? Найповнішу інформацію та інструменти legal research надасть LIGA360. Побачте всебічний контекст з різних інформаційних потоків: 1,8 млн НПА та аналітичних матеріалів, 116 млн судових рішень, 300 реєстрів та відкритих джерел. Замовте презентацію для вашої команди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини