Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обмеження для рахунків у банках сумою, вказаною в заяві клієнта – що планує НБУ

10 вересня 2024, 15:58
473
0
Автор:
Реклама

Національний банк України наразі не планує встановлювати будь-які додаткові обмеження за рахунками банківських клієнтів. Таку заяву там зробили у відповідь на публікації у медіа та телеграм-канали про те, що НБУ нібито "хоче встановити ліміти, що дорівнюватимуть доходу клієнтів банків і якщо обороти будуть вищими від зазначеної суми доходу, то рахунки блокуватимуть". Нацбанк заявляє, що це недостовірна інформація.

Варто зауважити, що поштовхом до відповідних висновків стала інформація про зустріч Правління НБУ з керівниками 30 найбільших банків, де, зокрема, і прозвучали певні ідеї щодо лімітів у контексті фінмоніторингу.

Натомість Нацбанк оголосив, що банки, платіжні та фінансові установи продовжують діяти та здійснювати належну перевірку своїх клієнтів виключно в межах законодавства з питань фінансового моніторингу та вимог НБУ.

Ситуацію загалом прокоментував народний депутат Ярослав Железняк, заступник глави парламентського фінансово-податкового комітету: «Я вам більше скажу - ви коли «онбордінг» проходити (перший раз стаєте клієнтом банку), то в рамках KYC вас зазвичай ваш дохід питають) Просто відповідь на це запитання ніяк не перевірити) Тобто ви що вказали, то і буде) Це працює по різному в різних банках, в залежності ступеню дотримання фінмону, але вже достатньо давно))) Але було смішно прочитати, як розганяли зраду і деяких експертів на цю тему)))».

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте з новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини