Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може новостворена юрособа обрати ставку єдиного податку, яка передбачає сплату ПДВ

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Запорізькій області зауважили, що у п. 293.3 гл. 1 розд. ХIV ПКУ відсоткову ставку єдиного податку для платників ІІІ групи встановлено у розмірі:

  • 3% доходу - у разі сплати ПДВ згідно з ПКУ;

  • 5% доходу - у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.

Ставку єдиного податку, визначену для ІІІ групи у розмірі 3%, може обрати платник-єдинник ІІІ групи, який обрав ставку єдиного податку в розмірі 5%, якщо добровільно подасть заяву щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка, та такого платника-єдинника зареєструють платником ПДВ у порядку, встановленому розд. V ПКУ.

При зміні ставки єдиного податку відповідно до пп. «б» пп. 4 п. 293.8 ПКУ реєстраційну заяву слід подати не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного місяця, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ (абз. 2 п. 183.4 розд. V ПКУ).

Реєстрація осіб, зазначених в абз. 2 п. 183.4 розд. V ПКУ, діє з першого числа календарного місяця, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ (абз. 2 п. 183.5 розд. V ПКУ).

Таким чином, новостворена юрособа, яка обрала ІІІ групу спрощеної системи оподаткування з дня її держреєстрації, може обрати виключно ставку єдиного податку у розмірі 5 % доходу, що не передбачає сплату ПДВ.

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов'язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини