Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС отримала дані про громадянок України, які заробляють на Only Fans без сплати податків

12 вересня 2024, 10:55
956
0
Автор:
Реклама

Податковою одержано інформацію щодо громадян України - творців платного контенту на «Only Fans». Про це повідомив Данило Гетманцев, глава парламентського податкового комітету. За його словами, сфера створення платного контенту на інтернет-платформі «Only Fans» громадянами України стрімко зростає. Кількість аккаунтів збільшується в середньому втричі щороку.

За здійснення зазначеної діяльності користувачі отримують грошові кошти, а деякі з них - суми коштів у значних розмірах. «Наприклад, громадянкою «С» одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі «OnlyFans» за декілька років понад 4 млн дол. Також, громадянкою «К» від зазначеної діяльності одержано понад 3 млн дол, а громадянкою «Б» - близько 1,8 млн дол. Як вам суми?», - цікавиться нардеп.

Він нагадав, що відповідно до положень ПКУ платник податку, який отримує іноземні доходи, тобто доходи, отримані з джерел за межами України, за наслідками звітного податкового року зобов'язаний подати податкову декларацію, задекларувати такі суми з їх відповідним оподаткуванням.

«Позитивно ставлячись до будь-якого заробітку грошей, не пов'язаного з насильством, наполегливо рекомендую таким громадянам все ж таки виконати податковий обов'язок - задекларувати доходи та сплатити податки», - зауважив нардеп. Він вказав, що неподання в установлений законом строк податкової декларації є підставою для донарахування податку від суми одержаного доходу за ставкою 18% та військового збору за ставкою 1,5%, а також 25% штрафних санкцій. «Не кажучи вже про неприємність спілкування з БЕБ. І це стосується не тільки Only Fans», - каже він.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини