Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як платнику ПДВ складати ПН при отриманні послуг від нерезидента

12 вересня 2024, 13:30
91
0
Автор:
Реклама

У разі складання податкової накладної отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України:

  • у рядку «Індивідуальний податковий номер постачальника (продавця)» такої накладної проставляється умовний ІПН «500000000000»;

  • у рядку «Постачальник (продавець)» зазначаються найменування (П.І.Б.) нерезидента та через кому - країна, в якій зареєстрований продавець (нерезидент), рядок «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» не заповнюється. У рядках, відведених для заповнення даних покупця, отримувач (покупець) зазначає власні дані.

У верхній лівій частині такої податкової накладної робиться відповідна помітка «X» та зазначається тип причини 14 - Складена отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента.

Решта реквізитів заповнюються відповідно до норм Порядку заповнення податкової накладної. Відповідне роз'яснення ДПСУ розміщено в категорії 101.16 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо також ознайомитися зі статтею «Маркетингові послуги нерезиденту: що з ПДВ»

Маєш питання щодо ПДВ та реєстрації ПН? Вся інформація зібрана в LIGA360. Роз'яснення податківців, практичні ситуації та експертна аналітика. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини