Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як декларувати ПДВ при ввезенні незареєстрованих ліків

13 вересня 2024, 13:15
35
0
Автор:
Реклама

МОЗ приймає рішення про затвердження програми доступу шляхом видання відповідного наказу, який обов'язково має містити інформацію, зокрема, про:

  • заявника (найменування підприємства/установи/організації);

  • вид програми і строк її проведення;

  • очікувану розрахункову кількість лікарського засобу, дозволеного для використання у програмі;

  • назву (за наявності) або ідентифікатор (за наявності) лікарського засобу, що надаватиметься в межах відповідної програми;

  • виробник(а)/-ів лікарського засобу.

Згідно з п. 9 р. VI Порядку № 1525 наказ МОЗ про затвердження програми доступу є дозволом для ввезення незареєстрованих лікарських засобів на митну територію України з метою їх використання в межах відповідної програми. Також п. 12 розділу VII Порядку № 1525 передбачено, що ввезення лікарського засобу для використання в межах програми доступу може здійснюватися надавачем лікарського засобу (або його уповноваженим представником).

Враховуючи викладене, підставою для декларування ставки ПДВ у розмірі 7% при ввезенні на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів у рамках програм доступу, є наказ (витяг з наказу) МОЗ про затвердження програми доступу в якому зазначено, зокрема, відповідні лікарські засоби, а також документи, які підтверджують наявність зв'язку імпортера цих лікарських засобів з відповідною програмою. До внесення змін до Класифікатора документів, сертифікатів, дозволів та додаткової інформації, відомості про вказаний наказ (витяг з наказу) МОЗ слід зазначати в графі 44 митної декларації за кодом документа "9906".

Вказана інформація доведена митницям для використання в ході проведення митного контролю та митного оформлення.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Переплата з податку на прибуток: чи можуть контролери її не врахувати»

Джерело: лист ДМСУ від 02.07.2024 р. № 15/15-01-02-13/3505

Уникай податкових ризиків та знаходь роз'яснення щодо ПДВ та реєстрації ПН - з рішенням LIGA360. Вся повнота інформації для щоденних бізнес-завдань. Дізнайся більше переваг прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини