Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як утримують ПДФО з доходів ФОП, якщо її податкова адреса на тимчасово окупованій території

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Донецькій області розповіли, що юрособи, ФОПи та фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, можуть здійснювати господарську діяльність виключно після зміни їхньої податкової адреси на іншу територію України, згідно з п. 2 ст. 13 Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» від 15.04.2014 р. № 1207-VII.

Правочин, сторона якого є суб'єкт господарювання, місцезнаходженням (місцем проживання) якого є тимчасово окупована територія, є нікчемним.

Податківці нагадали, що постановою Кабміну «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією» від 06.12.2022 р. № 1364:

  • делеговано повноваження щодо затвердження Переліку територій Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій;

  • визначено складові Переліку територій (зокрема, тимчасово окупована рф територія України, визначена відповідно до Закону № 1207-VII);

  • визначено вимоги до формату територій, за якими вони відображаються у переліку;

Тому Перелік територій, затверджений наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 р. № 309, можна застосовувати при визначенні особливостей справляння податків і зборів на відповідних територіях, визначених ПКУ.

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини