Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівниця звільняється під час декретної відпустки – чи повертати допомогу по вагітності

17 вересня 2024, 11:50
128
0
Автор:
Реклама

Оскільки відповідно до ст. 18 Закону №1105 розмір допомоги по вагітності та пологах обчислюється сумарно за всі дні відпустки та надається за весь період зазначеної відпустки, то при звільненні з роботи за власним бажанням жінки під час такої відпустки вже виплачена сума допомоги не повертається, оскільки чинним законодавством таке повернення не передбачене.

А ось у разі надання роботодавцю листка непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами терміном 14 календарних днів або формування електронного листка непрацездатності в кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ, що припали на період після звільнення, допомога по вагітності та пологах на підставі зазначеного листка непрацездатності не надається, оскільки застрахована особа вже не перебуває у трудових відносинах, пояснив ПФУ у листі від 01.08.2024 р. № 2800-030401-8/46676.

Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання - у новій LIGA360. Підсилюй роботу бухгалтера а кадровика використанням комплексної інформації. Замов персональну презентацію менеджера.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини