Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аудит митних органів, вимоги до прийняття на службу — Рада підтримала в цілому законопроєкт про перезавантаження митниці

Реклама

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що Рада ухвалила законопроєкт № 6490-д про перезавантаження митниці.

За його словами, законопроєкт передбачає прозорий конкурс на голову Державної митної служби із залученням міжнародних організацій, його політичну незалежність, переатестацію всіх працівників.

«До другого читання були внесені пропозиції та поправки, спрямовані на удосконалення правових засад проходження служби в митних органах. Зокрема, визначення вимог до професійної компетентності посадовців митних органів, запровадження процедури їхніх ротацій, перевірок на доброчесність та моніторингу способу життя, можливість опитувати посадовців із застосуванням поліграфа», - акцентував народний обранець.

Законопроєкт, пояснив Данило Гетманцев, передбачає незалежний аудит митних органів і вимоги до прийняття на службу. Протягом 18 місяців після обрання нового керівника переатестують всіх працівників митниці, зокрема, з питання доброчесності. Неуспішне проходження переатестації означатиме звільнення такого працівника.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини