Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнювати реквізити платіжної інструкції під час сплати податків

Реклама

У Східному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків нагадали, що з 01.12.2023 року платники, які здійснюють платіжні операції на казначейські рахунки, інформацію про призначення платежу платіжної інструкції мають зазначати виключно у структурованій формі в блоці реквізитів «Структурована форма» платіжної інструкції. Йдеться про рахунки, код ID НБУ яких відповідає значенню «899998». Згаданий структурований формат передбачений наказом Мінфіну від 22.03.2023 р. № 148.

Також податківці додатково акцентували увагу на заповненні реквізитів для коректної ідентифікації платників податків та зборів, а саме:

  • під час сплати податків та зборів платником через касу та/або термінали самообслуговування надавач платіжних послуг під час формування pacs.008 повинен зазначити інформацію саме про платника податків у блоці реквізитів «Фактичний платник»;

  • під час сплати податків та зборів юрособою за свої дочірні підрозділи надавач платіжних послуг під час формування pacs.008 у блоці реквізитів «Фактичний платник» повинен зазначити інформацію саме про дочірню компанію як платника податків.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Радимо прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини