Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес знайшов альтернативу збільшенню податків

Реклама

Днями Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №11416-д, який передбачає підвищення військового збору до 5% та оподаткування прибутків банків до 50%.

Однак Європейська Бізнес Асоціація наголошує, що додаткове оподаткування бізнесу може погіршити конкурентне середовище, штовхаючи частину білого бізнесу в тінь. Новиною поділився народний обранець Ярослав Железняк.

Натомість, йдеться у повідомленні, дієва боротьба з тіньовим сектором здатна стати стабільним джерелом доходів бюджету. За оцінками, Україна втрачає близько 400 млрд грн від тіньової економіки - це еквівалент дефіциту бюджету. Бізнес пропонує альтернативи: економічне бронювання, оподаткування азартних ігор та ринку вживаних авто.

IT-індустрія також піддає критиці підвищення податків, адже це загрожує стабільності правового режиму Дія Сіті, що може призвести до відтоку компаній та падіння галузі.

Асоціація закликає владу зосередити увагу на тіньовому секторі та повноцінній реалізації реформ Бюро економічної безпеки і митниці.

Нова LIGA360 - найефективніший помічник у роботі бухгалтера. Завжди тримай під рукою аналітику і відповіді щодо бухгалтерського обліку, звітності, податків та змін воєнного стану. Тільки зараз замов вигідно на умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини