Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернули середньострокове планування місцевих бюджетів — Президент підписав закон

Реклама

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт від 27.03.2024 р. №11131 про вдосконалення бюджетного планування на місцевому рівні, який передбачає відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів.

Новиною поділився нардеп Ярослав Железняк і уточнив, що згаданий законопроєкт вносить зміни Бюджетного кодексу. За словами народного обранця такий закон - одна з умов Світового банку, за які ми отримаємо 700 млн $.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла в цілому проєкт Закону 18 вересня. Він забезпечить передбачуваність бюджетної політики та дотримання принципу єдності бюджетної системи, а також актуалізації та приведенню окремих його положень у відповідність із законами України.

Основні положення передбачають:

  • відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів, що допоможе органам місцевого самоврядування краще прогнозувати та управляти наявними фінансовими ресурсами;

  • підтримка регіонів, що відновлюються після руйнувань та окупації, із забезпеченням необхідної гнучкості в бюджетному плануванні;

  • розширення можливостей місцевих громад для залучення фінансування через запозичення з метою ефективного управління борговою політикою.

У Міністерстві фінансів стверджують, що такі зміни стабілізують економічний розвиток на місцевому рівні та посилюють соціальну підтримку громадян.

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини