Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому дозволять ставати на військовий облік онлайн — законопроєкт Міноборони

Реклама

У Міністерстві оборони України підготували проєкт закону «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо особливостей взяття громадян України на військовий облік призовників та їх медичного огляду під час проходження ними базової загальної підготовки», який схвалено на черговому засіданні Кабінету Міністрів.

Розробники планують дозволити призовникам ставати на військовий облік та уточнювати персональні дані через електронну ідентифікацію у сервісі «Електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста».

При цьому автори законопроєкту пропонують ліквідувати комісії для взяття на такий облік та скасувати проходження медичного огляду під час взяття громадян на військовий облік.

У Міноборони розповіли, що громадяни, які здобувають вищу освіту, будуть проходити медичний огляд перед практичними заняттями базової загальновійськової підготовки.

Також у проєкті уточнені положення щодо військового обліку жінок, які виявили бажання проходити базову військову службу. Таких жінок братимуть на військовий облік призовників безпосередньо перед направленням на таку службу за їхнім бажанням. Після завершення базової військової служби вони будуть братися на військовий облік військовозобов'язаних.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини