Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна подати клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги щодо рішення про відмову в реєстрації ПН

2 жовтня 2024, 12:45
21
0
Автор:
Реклама

Якщо платником податку подано скаргу з порушенням строків подання, визначених у п. 3 Порядку розгляду скарги, така скарга не приймається, а платнику податку в автоматичному режимі надсилається відповідна квитанція. Така квитанція є підтвердженням неприйняття скарги для розгляду. Про це повідомили спеціалісти ДПСУ в роз'ясненні із категорії 101.08 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Окрім того, із 03 січня 2023 року відновлено перебіг строків подання та розгляду скарги на рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, передбачених п.п. 56.23.3 ПКУ.

Нормами Порядку розгляду скарги не передбачено подання клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку, в тому числі з копіями підтверджуючих документів поважності причин його пропуску (за наявності).

Радимо також ознайомитися зі статтею «Блокування податкових накладних у період воєнного стану: адміністративне оскарження рішення регіональної комісії»

Нова LIGA360 - найефективніший помічник у роботі бухгалтера. Завжди тримай під рукою аналітику і відповіді щодо бухгалтерського обліку, звітності, податків та змін воєнного стану. Тільки зараз замов вигідно на умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини