Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У звітному періоді платник акцизу не провадив діяльність: чи подавати декларацію

Реклама

Платники акцизного податку, перелічені у п. 212.1 ПКУ, щомісяця не пізніше 20 числа наступного звітного періоду, подають контролерам за місцем реєстрації декларацію з акцизного податку (п. 223.2 ПКУ), крім імпортерів підакцизних товарів, які зазначені у пп. 215.3.4, 215.3.5, 215.3.51, 215.3.52, 215.3.6, 215.3.7, 215.3.8 ПКУ.

Причому платники, визначені пп. 212.1.15 ПКУ, а також інші платники акцизного податку, які мають діючі ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню, зобов'язані за кожний встановлений ПКУ звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді (п. 49.21 ПКУ).

Водночас згідно з п. 2 розд. І Порядку заповнення та подання декларації з акцизного податку, затвердженого наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. № 14 за кожний встановлений ПКУ звітний період незалежно від того, чи провадили платники господарську діяльність у звітному періоді та чи виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку, заповнюють та подають відповідні розділи та додатки до Декларації:

  • суб'єкти господарювання, які відповідно до п. 212.1 ПКУ є платниками акцизного податку та мають чинні ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством;

  • платники, визначені пп. 212.1.15 ПКУ.

Інші платники заповнюють та подають розділи і додатки до Декларації лише щодо тих операцій, які вони здійснюють і за якими у них виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку.

Таким чином, платник акцизного податку, який протягом звітного періоду не здійснював господарську діяльність, але має чинні ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, що підлягає ліцензуванню або є особою (у тому числі юрособою, що веде облік результатів діяльності за договором про спільну діяльність без створення юрособи), постійним представництвом, які реалізують пальне або спирт етиловий, має подавати Декларацію із проставленням нулів у клітинках відповідних граф (прочерки та інші знаки чи символи не проставляються).

Інші платники, зауважили податківці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, подають Декларацію тільки у періодах коли проводилась господарська діяльність та заповнюють розділи і додатки до Декларації лише щодо тих операцій, які здійснюють і за якими у них виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку.

Спрости рутинні завдання бухобліку з новою LIGA360! Всі джерела для бухгалтера тепер зібрані в єдиному рішенні: аналітика, законодавство, ситуації, коментарі та роз?яснення держорганів. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини