Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Паперові акцизні марки замінять електронними — Мінцифри про еАкциз

Реклама

В Україні запрацює система еАкциз, яка повністю контролюватиме обіг алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Кабмін уже ухвалив нормативно-правові акти про порядок функціонування системи.

У Мінцифри кажуть, що еАкциз замінить паперові акцизні марки на електронні з унікальними кодами, а це дозволить людям сканувати продукцію за допомогою застосунку Дія, перевіряти легальність і походження товару та надсилати скарги в разі порушень. Такий підхід захистить українців від підробок та збільшить надходження до держбюджету.

Уряд ухвалив документи, які регулюють функціонування системи еАкциз, роботу з бізнесом і державними органами, взаємодію з іншими реєстрами, витяги з системи, а також відстеження підакцизних товарів, зокрема завдяки складанню акцизного електронного документа (АЕД) та унікального групового ідентифікатора (УГІ).

еАкциз дозволить:

  • бізнесу отримувати акцизні марки без бюрократії та візитів до податкової служби;

  • споживачам перевіряти легальність продукції через Дію;

  • державі не втрачати кошти через тіньовий ринок тютюну та алкоголю.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов'язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини