Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив нову форму повідомлення про прийняття домашнього працівника

8 жовтня 2024, 17:25
94
0
Автор:
Реклама

Нову форму повідомлення про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу/припинення трудового договору з домашнім працівником. На цьому наголосили спеціалісти ГУ ДПС у Полтавській області.

Повідомлення про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а фізичною особою, яка уклала трудовий договір з домашнім працівником - за її податковою адресою (місцем проживання) за формою згідно з додатком 1. Повідомлення подається до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

У разі припинення трудового договору з домашнім працівником, фізична особа, яка уклала з ним трудовий договір, повідомляє територіальний орган ДПС за місцем її податкової адреси (місцем проживання) про факт і підстави припинення укладеного з домашнім працівником трудового договору за формою згідно з додатком 2 протягом трьох днів з дня його звільнення.

Зміни, внесені Постановою № 967, дозволяють фізичним особам, які уклали трудові договори з домашніми працівниками, подавати відповідні повідомлення до територіальних органів за встановленими формами

Радимо також ознайомитися зі статтею «Чи повинен резидент Дія Сіті вести військовий облік»

Кадровий облік для вашого бізнесу - без турбот, з новою LIGA360! Отримайте аналітику і покрокові алгоритми дій у разі звільнення, прийняття працівників на роботу чи нарахування відпускних. Замовте персональну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини