Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аудит критичних підприємств проведуть до 15 листопада: чи буде призупинено бронювання працівників

Реклама

До 15 листопада в Україні мають провести аудит «критичних» підприємств, які отримали такий статус від органів місцевого самоврядування. До комісії мають включити військових. Якщо підприємство виявиться «не критичним для держави», то бронювання переглянуть.

9 жовтня з'явилась інформація про плани Кабміну поставити бронювання працівників на паузу до 15 листопада, щоб підготувати та внести деякі зміни.

Про це, посилаючись на документ з рішенням уряду, який має у розпорядженні, розповіла «Економічна правда»: «Зупинення до 15 листопада 2024 р. дії положень Критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки».

Отже, до 15 листопада заплановано аудит рішень про визначення критично важливих підприємств та організацій. Мінекономіки має проаналізувати результати та до 20 листопада поінформувати Кабмін.

Мінекономіки спільно з Міноборони, деталізує «Економічна правда», повинні підготувати та презентувати уряду проєкт рішення щодо перевірки обґрунтованості бронювання військовозобов'язаних та можливого скасування відстрочки від призову в разі виявлення необґрунтованих випадків.

Проте, пізніше у коментарі Суспільному перший заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк, який ініціював аудит на засіданні уряду, заперечив призупинення бронювання, про яке повідомляли ЗМІ. Також, за його словами, в Україні наразі понад мільйон заброньованих чоловіків.

Як просто відстежувати зміни воєнного стану? Дізнаватись зміни в питаннях бронювання, військового обліку на підприємстві, перевірок ТЦК? З новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини