Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроєкт про примусове відчуження землі для будівництва фортифікацій схвалив Кабмін

Реклама

15 жовтня Кабінет Міністрів схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо користування земельними ділянками, необхідними для будівництва та утримання військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд в умовах правового режиму воєнного стану».

Інформацією поділився постійний представник КМУ у ВРУ Тарас Мельничук.

Законопроєктом пропонують внести зміни до:

  • Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 р. № 389-VIII;

  • Закону України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану» від 17.05.2012 р. № 4765-VI.

Зміни передбачають запровадження можливості примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою - обтяження у вигляді позбавлення власника та землекористувача права користування земельною ділянкою (або її частиною), що перебуває у приватній власності, в умовах правового режиму воєнного стану для будівництва та утримання військових інженерно-технічних i фортифікаційних споруд, за умови наступного його припинення або проведення викупу чи примусового відчуження земельної ділянки (або її частини).

Також автори законопроєкту визначили:

  • особливості примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою (aбо її частиною), складання акта про примусове тимчасове позбавлення права користування земельною ділянкою (або її частиною);

  • порядок прийняття рішення про припинення примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою (або її частиною) aбо про її викуп.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини