Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як перевірити справжність чека РРО чи ПРРО

16 жовтня 2024, 12:45
43
0
Автор:
Реклама

На вебпорталі ДПС у розділі «Е-сервіси» функціонує пошуковий сервіс «Пошук фіскального чека», який розміщений за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check. Він дозволяє здійснити пошук чека РРО/ПРРО, перевірити його справжність та припинити незаконну діяльність окремих торгівців.

На цьому наголосили контролери ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Контролери відзначають, що суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів, наданні послуг зобов'язані надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї в обов'язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції. Такий документ видається в паперовій або електронній формі у тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї реєстратора розрахункових операцій чи дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний РРО QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію із розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, чи надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Швейне виробництво: застосування РРО/ПРРО та POS-терміналів»

Спрости рутинні завдання бухобліку з новою LIGA360! Всі джерела для бухгалтера тепер зібрані в єдиному рішенні: аналітика, законодавство, ситуації, коментарі та роз?яснення держорганів. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини