Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи сплачують єдинники земельний податок при тимчасовому припиненні господарської діяльності

17 жовтня 2024, 17:20
81
0
Автор:
Реклама

Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку І - ІІІ груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування) та платниками єдиного податку IV групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва.

На цьому наголосили контролери ГУ ДПС в Чернівецькій області. Аналогічне роз'яснення розміщено в категорії 111.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як наголосили контролери, Законом № 755, та іншими нормативно-правовими актами не передбачено тимчасове припинення підприємницької діяльності.

Тобто у разі припинення господарської діяльності -.ФОП не використовує у підприємницькій діяльності свої земельні ділянки. Відповідно не виконуються умови, які звільняють платника єдиного податку від сплати земельного податку.

Отже, ФОПи - платники єдиного податку - власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) (землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування) у разі припинення господарської діяльності сплачують земельний податок на загальних підставах.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Орендодавець відмовив у подальшій оренді земділянки, але орендар продовжує нею користуватись: що стосовно цього думає ВС»

Інструкції та ситуації для експертів ринку: юристів, бухгалтерів, фахівців із перевірок, керівників та кадровиків. Нова LIGA360 змінює все! Замовте презентацію комплексного інформаційно-аналітичного рішення LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини