Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка обліковується договір про спільну діяльність в ДПС

18 жовтня 2024, 13:50
24
0
Автор:
Реклама

Взяття на облік договору про спільну діяльність здійснюється шляхом додаткового взяття на облік учасника договору про спільну діяльність як платника податків - відповідального за утримання та внесення податків до бюджету під час виконання договору. На цьому наголосили контролери ГУ ДПС в Івано-Франківській області. Аналогічне роз'яснення розміщено в категорії 116.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Контролери відзначають, що одночасно із заявою за формою № 1-ОПП уповноважена особа подає до контролюючого органу за своїм основним місцем обліку реєстраційну заяву платника ПДВ та копію договору (контракту) про спільну діяльність.

Після взяття на облік договору про спільну діяльність уповноваженій особі надається податковий (обліковий) номер, який присвоюється контролюючими органами .

Уповноваженій особі за декількома договорами про спільну діяльність податковий номер видається на кожний із зазначених договорів при взятті їх на облік згідно з Порядком № 1588.

Податковий номер, наданий уповноваженій особі, не змінюється протягом усього періоду перебування на обліку в контролюючих органах відповідного договору, у тому числі в разі:

  • призначення іншої особи - учасника договору уповноваженою особою, якщо наслідками таких змін не є припинення договору;

  • зміни місцезнаходження управителя майна;

  • зміни контролюючого органу, у якому уповноважена особа перебуває на обліку.

Після взяття на облік договору про спільну діяльність видається довідка про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру, за формою № 34-ОПП. У довідці зазначається строк дії договору про спільну діяльність, указаний у договорі.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Два ФОП в одному закладі: ВС бачить ознаки спільної діяльності»

Інструкції та ситуації для експертів ринку: юристів, бухгалтерів, фахівців із перевірок, керівників та кадровиків. Нова LIGA360 змінює все! Замовте презентацію комплексного інформаційно-аналітичного рішення LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини