Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 21 листопада почне діяти оновлений Порядок блокування реєстрації ПН та РК

Реклама

18 жовтня 2024 року Кабмін вніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування (ПН/РК) в Єдиному реєстрі, затвердженого Постановою № 1165. Ці зміни впроваджуються для реалізації положень Закону від 09.05.2024 р. № 3706-ІХ щодо особливостей експорту товарів під час воєнного стану.

Нові норми передбачають безумовну реєстрацію ПН/РК на експортні операції із застосуванням режиму експортного забезпечення та уточнюють механізм автоматизованого моніторингу.

Постанова від 18.10.2024 р. № 1187, опублікована 22 жовтня, набирає чинності з 21 листопада 2024 року. Проте ці зміни не будуть реалізовані до впровадження режиму експортного забезпечення.

Водночас податківці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області нагадали, що з 1 жовтня 2024 року діють нові форми ПН, РК та декларації з ПДВ, адаптовані до нових правил експорту.

Маєш питання щодо ПДВ та реєстрації ПН? Вся інформація зібрана в LIGA360. Роз'яснення податківців, практичні ситуації та експертна аналітика. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини