Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ відстоює право іноземців сплачувати судовий збір

26 квітня 2012, 11:26
255
0
Реклама

У зв'язку із заявами клієнтів банків відносно неможливості сплати на території України судового збору фізособами-іноземцями із-за вимоги про заповнення в касових документах реквізиту "реєстраційний номер облікової картки платника" податків, НБУ відмітив наступне.

У заявах на переклад грошової готівки для нарахування податків, зборів і інших платежів до бюджету і фондів соцстраху в додаткових реквізитах банк (філія, відділення) вказує код бюджетної класифікації, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію і номер паспорта (для фізосіб, що відмовилися від реєстраційного номера по релігійних переконаннях).

Якщо фізособа є іноземцем і не має реєстраційного номера облікової картки платника податків, то воно в касових документах вказує громадянство іншої держави або його відсутність, а реквізит "реєстраційний номер облікової картки платника" податків не заповнює.

Банки зобов'язані приймати від платників касові документи на сплату судового збору, роздруковані платником з офіційного сайту Судовій владі України, яким передбачено формування касового документу в автоматичному режимі. Вказана форма касового документу не суперечить вимогам Інструкції про касові операції банків, оскільки має усі необхідні реквізити для здійснення касових операцій (лист від 24.04.2012 р. № 11-219/1847-4280).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини