Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений перелік підстав для догляду товарів митницею

5 червня 2012, 15:27
250
0
Реклама

Кабміном затверджений вичерпний перелік підстав, за наявності яких може проводитися догляд (передосмотр) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України.

За наявності вказаних підстав з метою проведення догляду (передосмотра) товарів посадовці митних органів самостійно вживають заходи, передбачені ТЧУ, на усій митній території України, у тому числі в межах контрольованого пограничного району. Такий догляд (передосмотр) проводиться за рахунок органу, за ініціативою або на підставі інформації якого прийнято рішення про його проведення. Якщо в результаті проведення догляду (передосмотра) виявлений факт незаконного переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, витрати, пов'язані з проведенням догляду (передосмотра), відшкодовуються власником вказаних товарів, транспортних засобів або уповноваженим ним особою.

Догляд здійснюється у присутності особи, яка переміщає ці товари, транспортні засоби через митний кордон або зберігає товари під митним контролем, і по його результатах складається відповідний акт.

Крім того, центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування і реалізує державну політику у сфері фінансів, повинен визначатися Порядок такого догляду (постанова від 23.05.2012 р. № 467).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини