Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держреєстраційна служба нагадала про нюанси переходу на КВЕД 009:2010

8 червня 2012, 10:43
361
0
Реклама

Держреєстраційна служба нагадала про нюанси переходу на національний класифікатор України ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності".

Так, з метою поступового переходу до ДК 009:2010 впродовж 2012 року разом з цим класифікатором діє національний класифікатор України ДК 009:2005.

Для приведення кодів видів діяльності відповідно до КВЕД-2010 фізичним особам - підприємцям і представникам юридичних осіб необхідно звертатися до державних реєстраторів з відповідними документами, а саме:

для фізичних осіб - підприємців - реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін у відомості про фізичну особу - підприємця, що містяться в ЕГР (ф. № 11)яка в переліку змін, що вносяться у відомості про фізичну особу - підприємця, містить поле "зміна видів діяльності, здійснюваних фізичною особою - підприємцем". Зміна видів діяльності проводиться безкоштовно;

для юридичних осіб:

- реєстраційна картка на внесення змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в ЕГР (ф. № 4) - у разі зміни видів економічної діяльності на види економічної діяльності з їх переліку, вказані в засновницьких документах юридичної особи;

- реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін в засновницькі документи юридичної особи (ф. № 3) і пакет документів згідно з вимогами ст. 29 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" - у разі потреби внесення змін до засновницьких документів юридичної особи у зв'язку зі змінами видів економічної діяльності.

Таким чином, поки суб'єкт не надасть державному реєстраторові документи для переходу до КВЕД-2010у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців міститимуться відомості згідно КВЕД-2005 (лист від 27.04.2012 р. № 84/21-12-7.2).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини