Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"БУХГАЛТЕР & ЗАКОН" приділив увагу новому ТЧУ і заміні свідчень платників єдиного податку

11 червня 2012, 12:55
238
0
Реклама

Для багатьох суб'єктів господарювання початок червня видався таким, що досить запам'ятовується.

Адже з першого червня поточного року набув чинності новий Митний кодекс, який істотним чином вплинув на більшість чинників, пов'язаних з переміщенням товарів, предметів і транспортних засобів через митний кордон України. Крім того, новий Митний кодекс серйозно торкнувся і порядку стягування митних платежів. З номера в номер, крок за кроком ми розглядатимемо все ті нововведення Митного кодексу, які так чи інакше впливають на податковий облік.

У цьому номері "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН" вашій увазі пропонується розгляд нововведень по сплаті митних платежів при тимчасовому ввезенні товарів в Україну, а також вивчення умов надання фінансових гарантій, як одного із способів забезпечення сплати митних платежів.

Перше червня знаменно і для единщиков, оскільки старі свідчення платника єдиного податку, видані до 01.01.2012 р. або видані пізніше, але на старих бланках, затверджених ще наказом ДПАУ від 29.10.99 р. № 599, з 01.06.2012 р. є недійсними. Про цей аспект єдиного податку також можна дізнатися з нового номера видання "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН".

У багатьох юрособ - платників податків в числі їх контрагентів по різних цивільно-правових договорах є і фізособи - суб'єкти підприємницької діяльності. Облік операцій з особами, що мають особливий статус платника податків, вимагає і особливої уваги. Отже, юрособам - платникам податків необхідно пам'ятати про те, як обкладається податками купівля товарів і послуг у фізосіб - підприємців на різних системах оподаткування, які документи необхідно отримати для звільнення виплат підприємцям від НДФЛ і ЕСВ, як відбивати такі виплати в звітності і т. п. Допоможе в цьому пам'ятка, підготовлена "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН".

Крім того, в новому номері нашого видання ви знайдете актуальні новини, пов'язані з обліком і оподаткуванням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини