Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПА в м. Києві вважає, що необхідність складання акту виконаних розрахунково-касових послуг банку визначається в договорі

27 червня 2012, 12:39
218
0
Реклама

ДПА в м. Києві в ході розгляду питання відносно документального оформлення послуг банку по розрахунково-касовому обслуговуванню відмітила наступне.

Договір банківського рахунку полягає для відкриття клієнтові рахунку на умовах, погоджених сторонами.

Банк зобов'язаний здійснювати для клієнта операції, передбачені для рахунків цього виду законом, банківськими правилами і звичаями ділового обороту, якщо інше не встановлене договором банківського рахунку.

У кредитному договорі передбачається мета, сума і термін кредиту, умови і порядок його видачі і погашення, види забезпечення зобов'язань позичальника, процентні ставки, порядок внесення плати за кредит, обов'язки, права і відповідальність сторін відносно видачі і погашення кредиту.

Розрахунково-касове обслуговування - це надання банком клієнтові на підставі ув'язненого між ними договори послуг, пов'язаних з переказами коштів по рахунках цього клієнта, видачею йому засобів в готівковій формі, а також здійсненням інших операцій, передбачених договором, форму і зміст якого банк розробляє самостійно.

Таким чином, первинним у взаєминах сторін є договір. Тому якщо в договорі міститься посилання на складання акту виконаних робіт (наданих послуг), то у такому разі вони є обов'язковими для виконання обома сторонами договору (лист від 23.01.2012 р. № 623/10/31-606).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини