Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При утриманні із зарплати недоплат по НДФЛ слід дотримувати обмеження розміру відрахувань

21 серпня 2012, 09:58
282
0
Реклама

ГНСУ відмітила, що податкова соціальна пільга по НДФЛ застосовується до заробітної плати тільки по одному місцю роботи.

Платник, який користується податковою соціальною пільгою по інших прибутках або по двох місцях роботи, втрачає на неї право.

Механізм відновлення права на пільгу передбачає стягнення працедавцем недоплати податку і 100 % штрафу. При цьому працедавець повинен дотримувати вимоги ст. 128 КЗоТ, якій встановлені обмеження розміру відрахувань із заробітної плати:

- розмір усіх відрахувань не може перевищувати 20 %, а в окремих випадках - 50 % заробітної плати, що підлягає виплаті працівникові;

- при відрахуванні по декількох старанних документах за працівником повинно бути збережено 50 % заробітку;

Ці обмеження не поширюються на утримання із заробітної плати при відбутті виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір утримань із заробітної плати не може перевищувати 70 %.

Також автори листа нагадали, що посадовці органів податкової служби мають право приступати до проведення документальних виїзних і фактичних перевірок за умови надання напряму, наказу і службових посвідчень. Ненадання цих документів є основою для недопуску податківців до перевірки (лист від 06.03.2012 р. № 8724/Я/17-1114).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини