Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов'язкова сертифікація послуг з тимчасового розміщення скасована

11 вересня 2012, 15:56
341
0
Реклама

Урядом прийнято рішення про внесення змін до ряду постанов КМУ відносно сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживанню).

Відповідне рішення закріплене в постанові від 05.09.2012 р. № 830.

Як повідомляє Асоціація платників податків України, метою постанови є забезпечення узгодженості в законодавстві відносно туристичного сектора, оскільки встановлення категорій готелям і аналогічним засобам розміщення відбувається добровільно, а сертифікація послуг з тимчасового розміщення (проживанню) на сьогодні ще обов'язкова.

Низка країн, серед яких Польща, Литва, Латвія і інші, напередодні вступу в ЄС привели свої нормативні документи у сфері готельного господарства до єдиних європейських стандартів, які не передбачають обов'язкової сертифікації. Згодом, у кінці 2009 року, Європейська готельно-ресторанна конфедерація затвердила єдині стандарти класифікації готелів HOTREC, згідно з умовами яким здійснюється категоризація готелів.

Від обов'язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживанню) відмовилася і Російська Федерація в 2003 році, а в 2010 році там був введений новий Порядок класифікації об'єктів туристичної індустрії, включаючи готелі і інші засоби розміщення, гірськолижні траси, пляжі і т. п.

Реалізація цього документу забезпечить зменшення матеріальних витрат суб'єктів туристичної сфери при здійсненні своєї діяльності, а саме на надання послуг з тимчасового розміщення (проживанню).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини