Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ключі електронного підпису безкоштовно видаватимуть не лише податкова, але і приватні компанії

13 вересня 2012, 12:54
287
0
Реклама

Представлення податкової звітності в електронному вигляді стане безкоштовним навіть для клієнтів приватних IT- компаній, що спеціалізуються на таких сервісах. Така домовленість зафіксована в підписаному Меморандумі між Державною податковою службою і впливовими учасниками ринку електронного документообігу.

"Раніше підприємці мали можливість безкоштовно отримати ключі електронного підпису тільки в акредитованому центрі податкової служби. Сьогодні ми робимо важливий крок вперед - в пакеті послуг компаній, що підписали Меморандум, буде передбачений програмний продукт, який дозволить їх клієнтам безкоштовно подавати звітність в податкову. Сумарно компанії, з якими ми сьогодні підписуємо меморандум, охоплюють 80 % ринку. Тобто 80 % представників бізнесу, що користуються електронною звітністю, зможуть робити це безкоштовно", - відмітив Голова ГНСУ Олександр Клименко під час урочистого підписання документу.

По словах А. Клименко, за три місяці існування акредитованого центру сертифікації ключів у складі податкової служби було видано вже 90 тис. ключів.

Податкова служба чекає, що в результаті досягнутих домовленостей зросте кількість підприємців, які подаватимуть звітність в електронному вигляді. "Наші клієнти виграють двічі: отримають безкоштовне програмне забезпечення і якість пакету додаткових послуг, що надаються приватними компаніями, що постійно покращується. ДПС виграє за рахунок збільшення кількості платників, які звітують в електронному вигляді, незалежно від того, де вони отримують ключі - безпосередньо в податковій службі або в одній з компаній-учасниць Меморандуму", - підсумував Олександр Клименко.

(по матеріалах Прес-служби ГНСУ)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини