Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боржники відпочивають в екзотичних країнах тільки після виконання своїх зобов'язань

20 вересня 2012, 15:21
198
0
Реклама

Наявність у обличчя невыполненых зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, у тому числі аліментних, є основою для обмеження його в праві виїзду за межі України.

Судові рішення приймаються судами України і є обов'язковими для виконання на усій території України (ст. 124 Конституції). В той же час, згідно ст. 3771 Цивільного процесуального кодексупитання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи в праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень і рішень інших органів (посадовців) вирішується судом по місцезнаходженню органу державної старанної служби.

Надалі відповідна постанова суду спрямовується державним виконавцем в Державну пограничну службу України, і боржник зараховується в певний список, тобто боржник перебуває на особливому контролі і на нього надалі поширюється обмеження відносно перетину кордону України.

Виключення з "чорного списку" відбувається тільки у разі виконання боржником своїх зобов'язань і на підставі відповідної постанови державного виконавця.

Отже, боржникам таки варто замислитися над виконанням своїх зобов'язань, особливо якщо вони зібралися відпочивати "на мальовничих панорамах екзотичних країн".

Так, резюмує Мінюст у своєму роз'ясненні від 17.09.2012 р.чітке і своєчасне виконання законів, рішень влади, підвищує авторитет держави і викликає довіру власних громадян, проте без взаємодопомоги і розуміння між ними досягнення позитивного результату є неможливим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини