Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госземагентство розглянуло питання про відновлення договору оренди землі

26 вересня 2012, 11:28
193
0
Реклама

Госземагентство відмітило, що договір оренди земельної ділянки підлягає відновленню (шляхом укладення додаткового договору) без ухвалення відповідного рішення органом місцевого самоврядування за умови, якщо орендар в строк, встановлений договором оренди землі, але не пізніше чим за місяць до закінчення терміну дії договору, звернувся з клопотанням до орендодавця про відновлення договору з проектом додаткової угоди.

Додаткова угода до договору оренди землі про його відновлення має бути укладена сторонами в місячний термін в обов'язковому порядку. Відмова, а також зволікання в укладенні додаткового договору можуть бути оскаржена в суді (лист від 14.09.2012 р. № 14896/17/6-12).

Також у відомстві повідомили, що згідно із Законом про землеустрій свідоцтво про придбання заарештованого нерухомого майна з публічних торгів (аукціону), дія якого спрямовується на зміну і набуття громадянських прав і обов'язків осіб, є основою для розробки технічної документації по землеустрою відносно складання документу, що засвідчує право власності на земельну ділянку, з метою переоформлення права власності на нього (лист від 14.09.2012 р. № 14897/17/11-12).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини