Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перерахування нерезидентом грошей своєму представництву не підлягає оподаткуванню

5 жовтня 2012, 11:40
361
0
Реклама

ГНСУ відмітила, що при визначенні об'єкту оподаткування на прибуток підприємств постійному представництву нерезидента слід користуватися відповідними положеннями НКУ, які встановлюють порядок визнання і склад прибутків і витрат по операціях, здійснюваних представництвом. Так, зокрема, суми, відбиті у складі прибутків платника податків, не підлягають повторному включенню до складу його прибутків.

Отже, грошові кошти, отримані на рахунок представництва нерезидента в Україні з рахунку компанії нерезидента, відкритого в іноземному банку, не підлягають повторному включенню в дохід представництва нерезидента в Україні (у тому числі як безповоротна фінансова допомога), якщо ці засоби сплачені замовником, НАК "Укрэнерго", за послуги або товари, які надаються (поставляються) представництвом цьому замовникові, і вони (засоби) підлягають оподаткуванню (віддзеркаленню в податковому обліку представництва) як прибутки такого представництва.

При цьому для застосування представництвом нерезидента в Україні вищезгаданого порядку податкового обліку є необхідним наявність контракту між компанією-нерезидентом і НАК "Укрэнерго", ув'язненого за участю представництва компанії в Україні, в якому передбачений порядок розрахунків між НАК "Укрэнерго" і представництвом через рахунок компанії нерезидента в іноземному банку (лист від 31.07.2012 р. № 13604/6/15-1415).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини