Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегионстрой вважає, що діяльність ОСМД не обкладається ПДВ

22 жовтня 2012, 14:17
210
0
Реклама

Минрегионстрой вважає, що виконання ОСМД своєї статутної функції згідно ст. 4 Закони про ОСМД по забезпеченню реалізації прав власників приміщень на володіння і користування загальним майном, належному змісту будинку і прибудинкової території не є здійсненням операцій з поставки товарів або послуг. Також і внески, ОСМД, що поступають, є не платою за послуги, а внесками для забезпечення потреб основної діяльності ОСМД. Саме тому такі внески не підлягають обкладенню ПДВ, незалежно від їх загальної суми за останні 12 календарних місяців.

В якості аргументу автори листа привели ст. 181 НКУ, згідно якої від оподаткування звільняються прибутки ОСМД, отримані у вигляді внесків, засобів або майна, які поступають їм для забезпечення потреб їх основної діяльності і у вигляді пасивних прибутків.

Слід зазначити, що в згаданій статті йдеться про податок на прибуток (лист від 31.07.2012 р. № 8/10-2040-12).

Нагадаємо, що по думці ГНСУ, господарська діяльність ОСМД по забезпеченню власних потреб, зокрема, шляхом укладення договорів з фізичними або юридичними особами, наприклад, надання в оренду нежитлових приміщень, є об'єктом обкладення ПДВ.

Ви можете ознайомитися з аналітичними матеріалами і консультаціями по даній і іншим тематикам, безкоштовно встановивши на тест систему ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини