Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ планує посилити контроль за імпортними товарами

8 листопада 2012, 15:38
237
0
Реклама

КМУ розробив законопроект про внесення змін до НКУ відносно посилення контролю за зверненням товарів іноземного виробництва, яким передбачені наступні нововведення.

1. Физлица-единщики, ПДВ, що не є платниками, ведуть ще одну книгу - обліку витрат на придбання раніше ввезених в Україну товарів груп 71, 84, 85 і 91 УКТЗЕД.

Форма такої книги і порядок її ведення затверджуються тим же центральним органом фінансової політики, що і книги обліку прибутків і витрат.

2. Для ведення фізособою-підприємцем обліку товарних запасів обов'язковим є представлення завіреної декларантом копії митній декларації або іншого документу, її замінюючого, з використанням яких здійснено митне оформлення раніше ввезених в Україну товарів груп 71, 84, 85 і 91 УКТЗЕД.

При цьому декларант зобов'язаний роздрукувати і завірити такий документ, якщо він наданий ним в електронній формі.

3. Дозвіл не застосовувати РРО і розрахункові книжки при продажі (наданні послуг) фізособами-підприємцями на єдиному податку не поширюється на операції з продажу раніше ввезених в Україну товарів груп 71, 84, 85 і 91 УКТЗЕД.

До згаданих товарів відносяться:

- перли, коштовні або напівкоштовні камені, дорогоцінні метали, метали, плакированные дорогоцінними металами, і вироби з них, біжутерія, монети;

- машини, устаткування і механізми; електротехнічне устаткування і їх частини; звукозаписна і звуковідтворююча апаратура, апаратура для запису і відтворення телевізійного зображення і звуку, їх частини і приналежності;

- годинник усіх видів і їх частини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини