Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фінансова поліція вже існує

30 листопада 2012, 16:01
193
0
Реклама

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко в інтерв'ю "Експертові" назвав новий КПК проривом і повідомив про готовність увіреного йому відомства до виконання функцій по розслідуванню економічних і посадових злочинів.

Віталій Захарченко підкреслив, що процедура доступу до документів підприємства істотно не змінилася. Як і раніше такі документи видаються працівникам органів внутрішніх справ виключно за рішенням суду.

Говорячи про те, чи буде створена фінансова поліція і на базі якого відомства, міністр відмітив, що, на його думку, фінансова поліція вже існує. У структурі ДСБЕЗ є усі необхідні функції. І є Антикорупційне бюро - відомство, яке займається розслідуванням фактів корупції. Цим повинен хтось займатися. А створювати нові структури немає необхідності.

Зараз, вважає пан міністр, для держави найправильніший і економічно обгрунтований варіант - удосконалити існуючу систему.

Крім того, по словах В. Захарченко, зараз доки немає єдиної точки зору, на базі якого відомства буде створена структура по розслідуванню економічних злочинів. Як воно називатиметься - фінансова поліція або якось по-іншому - питання не першої важливості. З набуттям чинності нового КПК усі економічні злочини розслідуватимуть органи внутрішніх справ. Тому він дотримується тієї точки зору, що доцільно укрупнювати цей напрям у рамках міністерства.

"Адже зараз у нас в державі економічними злочинами займається п'ять відомств: Служба безпеки, прокуратура, Державна служба боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ), Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) і податкова міліція", - резюмував В. Захарченко.

(по матеріалах офіційного сайту МВС)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини