Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба назвала найбажаніші зміни в оподаткуванні

12 грудня 2012, 16:52
197
0
Реклама

Платники податків чекають від держави зниження кількості податків і зменшення розміру їх ставок, удосконалення обслуговування при сплаті податків, складанні і представленні звітності, а також спрощення системи адміністрування обов'язкових платежів. Такі попередні висновки зробили фахівці ГНСУ за підсумками систематизації і аналізу речень громадськості.

За півтора місяці підприємці, їх асоціації і організації, а також наукові установи подали більше 5 тис. пропозицій по вдосконаленню існуючої податкової системи.

Більшість пропозицій зводяться до скорочення кількості податків. Дрібні підприємці хотіли б представляти звітність щорічно, а не щокварталу. Платники єдиного податку пропонують об'єднати його з ЕСВ і понизити ставку внеску - тільки так, на їх думку, можна стимулювати вивід з "тіні" заробітних плат найнятих робітників.

Також платники висловили бажання:

- мати можливість користуватися додатковими електронними функціями, наприклад, індивідуальними акаунтами для кожного підприємця. Персональний акаунт повинен містити інформацію про сплачені податки і повну історію взаємин з податковою: електронні копії реєстраційних документів, прийняті звіти, реквізити рахунків для сплати податків;

- оперативно отримувати на електронну пошту або SMS- повідомленням "звіт про доставку" - підтвердження від податкової служби про прийняття електронного звіту;

- мати доступ до онлайн-консультацій в режимі реального часу для оперативного коригування звітів, податкових накладних і іншої документації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини