Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вартість форменого одягу включається у витрати працедавця

19 грудня 2012, 10:50
219
0
Реклама

ГНСУ розглянула питання відносно включення до складу витрат підприємства-працедавця вартості форменого одягу, придбаного за його рахунок, і відмітила наступне.

При визначенні об'єкту оподаткування враховуються, зокрема, такі витрати подвійного призначення, як витрати на забезпечення найнятих робітників спеціальним одягом, взуттям, спеціальним (форменою) одягом, миючими і знешкоджуючими засобами, засобами індивідуального захисту, які потрібні для виконання професійних обов'язків, а також продуктами спеціального харчування по переліку, який встановлюється КМУ або галузевими нормами безкоштовної видачі працівникам спеціального одягу, спеціального взуття і інших засобів індивідуального захисту.

Засоби індивідуального захисту видаються працівникам тих професій і посад, які передбачені у відповідних виробництвах, цехах, ділянках і видах робіт Типовими галузевими нормами безкоштовної видачі працівникам спеціального одягу, спеціального взуття і інших засобів індивідуального захисту або відповідними галузевими нормами, введеними на підставі типових. Засоби індивідуального захисту видаються працівникам згідно зі встановленими нормами і термінами шкарпетки незалежно від форм власності і галузі виробництва, до якої відносяться ці виробництва, цехи, ділянки і види робіт.

Таким чином, витрати на забезпечення працівників спеціальним одягом (форменою), спецвзуттею і іншими засобами індивідуального захисту, які потрібні для виконання професійних обов'язків, платник податку - юридична особа має право врахувати при визначенні об'єкту оподаткування у складі витрат, якщо ці засоби включені в перелік спеціального одягу, спецвзутті, засобів індивідуального захисту, який затверджений КМУ, і передбачені Типовими галузевими нормами безкоштовної видачі працівникам спеціального одягу, спеціального взуття і інших засобів індивідуального захисту (лист від 19.10.2012 р. № 3976/0/61-12/15-1415).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини