Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ нагадав порядок стягнення заборгованості по страхових внесках

19 грудня 2012, 13:16
230
0
Реклама

ПФУ відмітив, що платникам, які впродовж шести місяців з дня набуття чинності Закону № 4814 подали в орган ПФУ відповідну заяву, надається право на розстрочку сум заборгованості по сплаті страхових внесків за період до 31 грудня 2010 р., у випадку якщо на день подачі заяви у платника немає заборгованості по сплаті ЕСВ (лист від 15.11.2012 р. № 26786/03-20). Нагадаємо, що термін подачі таких заяв витік 12.12.2012 р.

Також автори листа відмітили, що стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків і сум штрафних санкцій, нарахованих і не сплачених в період до 01.01.2011 р., здійснюється відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. На період до повного стягнення вказаних сум, у тому числі нарахованих внесків, термін сплати яких на 01.01.2011 р. не настав, за фондами соціального страхування зберігаються повноваження по контролю за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосуванню фінансових санкцій, якими вони були наділені до набуття чинності Закону про ЕСВ.

Суми страхових внесків, своєчасно не нараховані або не сплачені страхувальниками у відповідні терміни, вважаються простроченою заборгованістю (недоїмкою) і стягаються з нарахуванням пені і застосуванням фінансових санкцій.

Органи ПФУ накладають на посадовців, що зробили правопорушення, адміністративні стягнення у вигляді штрафу.

Несплата або несвоєчасна сплата ЕСВ, страхових внесків, у тому числі авансових платежів, в сумі, що не перевищує 300 НМДГ, тягне накладення штрафу на посадовців в розмірі від 25 до 50 НМДГ.

Від імені ПФУ розглядати справи про правопорушення, застосовувати фінансові санкції на підставі документів, що свідчать про здійснення правопорушення, мають право голова ПФУ, його заступники, начальники головних управлінь ПФУ в АРК, областях, містах Києві, Севастополі і їх заступники, начальники управлінь ПФУ в районах, містах, районах в містах і їх заступники.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини