Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що принесе бізнесу 2013 рік: оцінка землі

24 грудня 2012, 09:05
414
0
Реклама

1 січня 2013 року набуде чинності оновлена Методика нормативної грошової оцінки земель несільскогосподарського призначення (окрім земель населених пунктів), яка використовується, зокрема, з метою визначення розміру земельного податку і орендної плати за державні землі, державного мита у разі міни, спадкоємства і дарування земельних ділянок.

Згідно з новою Методикою (постанова КМУ від 23.11.2011 р. № 1278) оцінка землі визначається тільки по одній основній формулі (замість чотирьох в старій версії), загальній для різних категорій земельних ділянок.

Термін капіталізації рентного доходу встановлюється:

1) для усіх категорій земель (окрім земель лісогосподарського призначення) - 33 року;

2) для земель лісогосподарського призначення - 50 років.

За результатами проведення нормативної грошової оцінки земель в межах району складається технічна документація за нормативною грошовою оцінкою земель району, яка затверджується районними радами. Результати нормативної грошової оцінки окремої земельної ділянки оформляються і видаються територіальним органом Госземагентства як витягання з технічної документації за нормативною грошовою оцінкою земель району.

На видачу витягання з технічної документації, складеної за результатами проведення нормативної грошової оцінки земель, відводиться сім робочих днів з дня вступу відповідної заяви.

Ви можете ознайомитися з аналітичними матеріалами і консультаціями по даній і іншим тематикам, безкоштовно встановивши на тест систему ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини