Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ нагадала про майбутнє збільшення акцизу

24 грудня 2012, 16:33
197
0
Реклама

ГНСУ нагадала про нові правила адміністрування акцизного податку, які почнуть діяти з 01.01.2013 р. завдяки Закону № 5503.

Так, передбачена авансова сплата акцизного податку при придбанні марок, а також збільшення розміру мінімального акцизного податкового зобов'язання і специфічної ставки акцизного податку з одночасним зменшенням впливу адвалорной складової. На думку фахівців податкової служби, такий порядок адміністрування акцизного податку зробить невигідними махінації з роздрібними цінами на тютюнові вироби. Це також виключає демпінгові махінації як один з поширених методів недобросовісної конкуренції.

Крім того, посилена відповідальність за порушення умов виробництва, транспортування, зберігання, реалізації підакцизної продукції. Мінімальний штраф буде збільшений з 1700 грн. до 8500 грн.

Фахівці податкової служби також працюють над впровадженням ряду інших інноваційних процедур в адмініструванні акцизного податку, зокрема електронних акцизних марок і декларування максимальних цін на тютюнові вироби в електронному вигляді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини