Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений законопроект про посилення митного контролю за громадянами

15 липня 2013, 13:09
201
0
Реклама

Розроблений законопроект про внесення змін до ТЧУ і НКУ відносно митного оформлення товарів, переміщуваних (що пересилаються) через митний кордон України громадянами.

Проект спрямований на недопущення переміщення громадянами через митний кордон України в спрощеному порядку товарів, пов'язаних із здійсненням підприємницької діяльності.

З цією метою пропонується зменшити вартість еквіваленту товарів, що не є об'єктом обкладення митними платежами, визначити на законодавчому рівні ознаки дроблення партії товарів комерційного призначення, а також удосконалити процедуру переміщення товарів громадянами взагалі з метою посилення контролю податковими органами.

Крім того, автори проекту вважають необхідним забезпечити дієвий механізм запобігання незаконному ухиленню від обкладення митними платежами при пересилці товарів через митний кордон України в міжнародних поштових відправленнях і міжнародних експрес-відправленнях.

Для цього пропонується операції з міжнародними поштовими і експрес-відправленнями здійснювати під митним контролем в місцях міжнародного поштового обміну і центральних (регіональних) сортувальних станціях, затвердивши також порядок їх облаштування і обміну з податковими органами відповідною інформацією (проект від 04.07.2013 р.).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини