Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений порядок використання заощадженого на продажі енергоефективних товарів податку

4 листопада 2013, 16:42
213
0
Реклама

Мінфін оприлюднив проект Порядку використання засобів, вивільнених від оподаткування у зв'язку із застосуванням пільги по податку на прибуток для енергоефективних товарів згідно п. 158.1 НКУ.

Передбачено, що засоби, що звільнилися, спрямовуються платниками на збільшення обсягів виробництва пільгових товарів, а у бухгалтерському обліку відбиваються на окремому субрахунку рахунку "Цільове фінансування і цільові надходження".

Платник за результатами кожного звітного періоду складає звіт про використання вивільнених засобів за формою, затвердженою Миндоходов, і додає його до декларації по податку на прибуток.

Невикористаний залишок вивільнених засобів за станом на 1 квітня року, що йде за періодом звільнення від оподаткування, додається до податкових зобов'язань по податку на прибуток за результатами першого звітного періоду такого року.

Нагадаємо, що вказана пільга звільняє від оподаткування 80 % прибутку підприємств, отриманому від продажу в Україні енергоефективного устаткування власного виробництва по переліку, встановленому постановою КМУ від 28.09.2011 р. № 1005.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини