Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Соцстрах підтвердив: виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності обкладаються військовим збором

29 жовтня 2014, 15:15
216
0
Реклама

Фахівці ФСС по ВУТ відмітили, що посібник з тимчасової непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), при настанні у нього одного із страхових випадків, встановлених чинним законодавством.

Право на таке матеріальне забезпечення мають, зокрема, застраховані особи, працюючі на умовах трудового договору (контракту) на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання або у фізичних осіб.

Крім того, фахівці відомства нагадали, що об'єктом обкладення військовим збором є прибутки у вигляді заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат, які нараховуються платникові податків у зв'язку з трудовими стосунками.

Отже, посібник з тимчасової непрацездатності прирівняний до заробітної плати, саме тому з нього утримується військовий збір.

Також в роз'ясненні, розміщеному на сайті ФСС по ВУТ, підкреслюється, що закони і інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або відміняють відповідальність особи.

Тому військовим збором необхідно обкладати прибутки, які нараховуються фізичним особам після 3 серпня 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини