Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси сплати податкового зобов'язання і штрафів з ПДВ

17 листопада 2014, 09:44
197
0
Реклама

ГФСУ відповіла на питання, чи треба сплачувати суми, вказані в рядках 25 і 26 граф 6 уточнюючого Пдв-розрахунку, поданого як додаток до декларації, якщо в такій декларації задекларовано негативне значення.

Податківці повідомили, що при представленні уточнюючого розрахунку, що збільшує або зменшує грошові зобов'язання минулих податкових періодів, нарахування в інтегрованій картці платника податків робиться датою його представлення.

Уточнюючі розрахунки незалежно від вибраної форми (як окремий документ або як додаток до декларації) відбиваються в обліку контролюючим органом як окремі документи.

При цьому значення графи 6 по рядках 20.1, 23.1, 23.2, 25 і 26 уточнюючих розрахунків до декларації по ПДВ переноситься в картку платника податків незалежно від результатів розрахунків такого платника з бюджетом.

Отже, у разі представлення уточнюючого розрахунку у вигляді додатка до декларації по ПДВ, в якому заповнені рядки 25 і 26 граф 6, платник ПДВ зобов'язаний сплатити до бюджету суму податкових зобов'язань, задекларовану їм в такому розрахунку, і суму нарахованого штрафу, незалежно від наявності негативного значення об'єкту оподаткування.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини