Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов'язково подавати додаток АМ, якщо платник податків вирішив не коригувати фінрезультат?

14 березня 2016, 09:00
354
0
Реклама

У ГФСУ запитали, чи треба надавати додаток АМ до декларації по податку на прибуток, якщо платник податків прийняв рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування.

Податківці нагадали, що віддзеркалення різниць залежно від видів досконалих операцій і норм НКУ, які передбачають відповідні коригування фінансового результату до оподаткування, здійснюється в додатку РІ "Різниці" до рядка 03 РІ Декларації.

Для віддзеркалення різниць, що виникають при нарахуванні амортизації основних засобів і нематеріальних активів, використовуються ці додатки АМ "Інформація про нараховану амортизацію" до рядка 1.2.1 додатків РІ до рядка 03 РІ Декларації.

У Додатку АМ відбиваються показники балансової вартості основних засобів і нематеріальних активів, сум амортизації за звітний період відповідно до п. 138.3 ст. 138 НКУ, підсумковий результат з графи 5 рядків 1.2.1 цього застосування переноситься в рядок 1.2.1 додатків РІ Декларації.

Якщо платник податку, у якого річний дохід (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухобліку за останній звітний період не перевищує 20 млн грн., прийняв рішення не коригувати финарезультат до оподаткування, у тому числі на різниці, що виникають при розрахунку амортизації основних засобів і нематеріальних активів відповідно до положень п. 138.3 НКУ, то додаток АМ не подається.

З таким роз'ясненням податківців можна ознайомитися в системах ЛИГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини