Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Директор підприємства працює неповний робочий день: чи є право на НСЛ

7 листопада 2016, 14:41
268
0
Реклама

Засновник підприємства знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років (двоє новонароджених і є ще одна дитина у віці до 18 років) і одночасно прийнята директором (неповний робочий день) (йшла у відпустку по відходу до прийому на посаду директором). Чи включається посібник в дохід оподаткування, і, відповідно, чи має директор право на податкову соціальну пільгу? На який розмір пільги вона претендує (троє дітей)? Чи має значення повний або скорочений робочий день для посібника і пільги?

У загальний місячний (річний) дохід оподаткування платника податку не включається, зокрема, сума посібника з вагітності і пологів, яку отримує платник податку з бюджетів і фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування (пп. 165.1.1 НКУ).

В той же час пп. 1.7 п. 161 подразд. 10 разд. XX НКУ передбачено, що звільняються від обкладення військовим збором прибутки, які згідно разд. IV НКУ не включаються в загальний дохід оподаткування фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, обкладаються податками по нульовій ставці), окрім прибутків, вказаних в підпунктах 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25, 165.1.52 НКУ.

Враховуючи вказане, сума посібника з вагітності і пологів, яку отримує платник податку з фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування, на підставі пп. 165.1.1 НКУ і пп. 1.7 п. 161 подразд. 10 разд. XX НКУ не включається в загальний місячний (річний) дохід оподаткування і не обкладається НДФЛ і військовим збором. Отже у разі отримання такого посібника право на податкову соціальну пільгу (далі - НСЛ) у платника податків є, але за умови виконання інших умов, про які розповімо далі.

Читайте повну версію статті "Директор підприємства працює неповний робочий день: чи є право на НСЛ" у відкритому доступі у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 45. Також ви дізнаєтеся, чи впливає на отримання НСЛ неповний робочий день, а також яким має бути розмір НСЛ.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини