Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевезення вантажів замовнику – нерезиденту за межами митної території України: що з ПДВ

11 квітня 2018, 11:15
1318
0
Реклама

Якщо послуги з перевезення надаються перевізником - резидентом, то такі послуги підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах (незалежно від того, чи надаються такі послуги замовнику - резиденту чи замовнику - нерезиденту).

Якщо послуги перевезення надаються перевізником - нерезидентом, який не має постійного представництва на митній території України, то операції з постачання таких послуг не підпадають під об'єкт оподаткування ПДВ (незалежно від того, чи надаються такі послуги замовнику - резиденту чи замовнику - нерезиденту).

Нульова ставка ПДВ, визначена пп.195.1.3 ПКУ, застосовується до операцій з постачання послуг з міжнародного перевезення вантажів по всьому маршруту перевезення вантажів в цілому, без поділу його на відрізки в межах митної території України та поза межами митної території України, за умови, що таке перевезення здійснюється за єдиним міжнародним перевізним документом.

Під єдиним міжнародним перевізним документом маються на увазі документи, складені мовою міжнародного спілкування залежно від обраного виду транспорту.

За даними ГУ ДФС в Тернопільській області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини